Storslaget historiskt nyårsfirande

Alingsås

Fanfar, sprudlande musik och magisk eldshow utlovas när Alingsås kommun firar nyår i Nolhaga – och välkomnar jubileumsåret då staden fyller 400 år.

Planerna för det storslagna nyårsfirandet presenterades på fredagen i ett pressmed­delande från kommunen.

”När klockan närmar sig midnatt på nyårsafton är det hög tid att ta sig till Nolhaga slott där alingsåsarna kommer att bli bjudna på ett sprudlande musikarrangemang under ledning av Simon Ljungman och en magisk eldshow med duon Eldfågel”, skriver vikarierande projektledaren Angelica Larsson.

En del i firandet

Alingsås fyller 400 år den 21 september 2019, ett firande som redan påbörjades den 21 september i år i form av olika önskeprojekt. Intresset har varit stort och allt fler känner till att staden närmar sig jubileumsåret.

Historisk händelse

Vid tolvslaget inleds det stora firandet med nyårsfanfar för att sedan fortsätta med tal av kommunfullmäktiges ordförande, Kristina Grapenholm, och framförande av artister.

– Jag hoppas alingsåsarna kommer och firar in tolvslaget och jubileumsåret vid Nolhaga slott på nyårsafton! Det blir en historisk händelse, då vi går in på Alingsås fyrahundrade år som stad. Givetvis blir det även aktiviteter och pyssel för barnen på dagen, säger Kristina Grapenholm i pressmeddelandet.

Tidigare under dagen är barnen särskilt inbjudna till Nolhaga slott för barnaktivitet och pyssel med tema ”Slott”. De barn som vill får gärna komma utklädda, vilket inte behöver vara inom temat. Spidermanutklädnad är lika välkommet som Elsa från filmen Frost, endast fantasin sätter gränser.

Flera olika artister

Simon Ljungman, uppvuxen i Alingsås, med en gedigen erfarenhet från såväl Augusti­familjen som gitarrist till Håkan Hellström, låtskrivare och körledare kommer i sällskap av bland annat Amanda Andréas, Moto Boy och Christinaekören bjuda på musikunderhållning.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.