Sverige VM-kvalar i Alingsås

Futsal

Nästa år bjuds alla fotbollsintresserade i området på en riktig fest.
Det är nämligen klart att svenska futsallandslaget för herrar spelar sitt VM-kval i Estrad Alingsås.

I månadsskiftet januari-februari kommer det spelas fartfylld futsal av internationellt bästa märke i Alingsås, då herrlandslaget möter Malta, Belgien och Armenien i VM-kvalets första steg. Det i Estrad Alingsås.

– Verkligen kul att arrangera ett internationellt evenemang i Alingsås. Detta visar att vi kan konkurrera med storstäderna om att vara en mötesplats för besökare och boende i Alingsås. Samverkan med näringslivet och med främst Grand Hotel har gjort det möjligt att vi kan arrangera VM-kvalet, säger Susanne Olofsson, ordförande för Estrad Alingsås.

Per Broberg, utvecklingsansvarig för futsal inom Svenska fotbollförbundet, säger att man hoppas kunna locka varenda fotbollsintresserad själ i inte bara Alingsås och närområdet därtill, utan hela regionen.

– Futsal är på stark frammarsch i hela landet. SvFF väljer att förlägga landskamper på olika orter för att öka intresset för futsal och stimulera föreningar att starta upp klubbar som deltar i seriespel. Under veckan kommer vi bjuda in klubbar i Alingsås-området för att informera om futsal och ge möjlighet att träna på det nya landslagsgolvet.

Sverige möter Belgien, Armenien och Malta under VM-kvalveckan och Per Broberg tror på goda svenska chanser för att avancera till nästa kvalsteg:

– Att få möta Belgien, Armenien och Malta blir en bra sportslig utmaning. Med tanke på den fasen vi är i just nu med landslaget har vi som mål att ta oss vidare till nästa steg i VM-kvalet i oktober.

Läs mycket mer om VM-kvalet i lördagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.