Foto: Mikael Svensson
ROCKIGT. Elever i årskurs 4 framförde låten Zombie.

Unga talanger i Sollebrunn

Sollebrunn

Det var en mörk vinterkväll och himlen var kolsvart men stjärnorna lyste klart i skyn, och även på scen. I onsdags kväll strömmade familjer och vänner in i Bjärkehallen för att se eleverna från Sollebrunns skola framföra låtar de övat på under terminen.

Onsdagens konsert var den 34:e i ordning på Sollebrunns skola. Kvällen avslutades med Fix you, den 599:e låten sedan konserterna, där alla elever i årskurs 4-9 får vara med, drog igång 2001.

– Det är en väldigt hög nivå på de både de yngsta och de äldsta, säger Jeppe Sjöberg, som är musiklärare på Sollebrunns skola.  

Skolkonserterna har varit mycket uppskattade av både publik, crew och uppträdande elever. Eleverna spelar och sjunger men de fixar även ljud och ljus själva. De tycker att det är väldigt roligt att vara med och delta i konserten.

Under onsdagskvällen var det många nervösa ungdomar backstage, där de gjorde sig redo för att inta scenen.

– Det är lite läskigt att uppträda själv men det ska bli kul, säger Laura Tapper från årskurs 7.

Även under soundcheck var det mycket nervositet i luften. En av dem som kände av det var Moa Karlsson från årskurs 9, som skulle framföra låten Super 8.

– Det var väldigt roligt att stå på scen, jag är lättad att nervositeten är över nu, säger Moa Karlsson.

Läs hela artikeln och se fler bilder i lördagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.