Utan poäng i Lisebergshallen

Handboll

Det blev en gastkramande sista fajt mellan Redbergslid och Alingsås i Lisebergshallen.
Efter likaläge i paus kunde RIK vinna med 24–23 sedan slutminuterna utvecklats till ett jättedrama.

Det är motigt för Alingsås HK just nu.

Efter den svaga insatsen mot Skövde ville man ha revansch på sig själva i det sista mötet med Redbergslid i anrika Lisebergshallen, men det ville sig inte.

Oscar Ysander blev stor hemmahjälte sedan han prickat in 24–23 med 17 sekunder kvar och AHK sedan misslyckats med att få iväg ett sista avslut på mål.

– Det känns jäkligt surt såklart. Vi har möjligheten att avgöra i slutet på matchen men tar inte riktigt chansen. Det är mycket som är bra också, men det är för många tekniska fel den här gången, säger Fredrik Teern.

– Är vi bara lite kallare så vinner vi den här matchen idag. Vi hade rätt gott ”flow” ett tag men tar inte chansen. Varför vet jag inte, det är lite idrottspsykologi det där.

Matchen var, som slutsiffrorna skvallrar om, mycket jämn. AHK tog snabbt en liten ledning via Mishels Liaba, Benjamin Helander och Johan Nilsson fram till 3–1 efter fyra och en halv minut men Redbergslid var snart ikapp igen.

Hemmalaget var också förbi när väl Tobias Thulin spelade in sig i matchen och Oskar Ysander gjorde 6–5. Värre skulle det bli för Alingsås några minuter senare. Först åkte Johan Nilsson ut vid ställningen 7–7 och bara sekunder senare fick även William Andersson Moberg sitta på botbänken efter ett felaktigt byte.

 

RIK utnyttjade det övertaget, först en man mer och sedan två, på bästa sätt och gick från 7–7 till 9–7 när Mikael Franzén valde att ta timeout. Till slut verkade den ge effekt för gästerna som gjorde 4–1 på Redbergslid sista sju minuterna och hade chansen även till ledning innan paussignalen.

AHK hade drömläge att göra ett litet ryck igen i början av den andra halvleken sedan Andreas Berg stulit bollen i ledning 16–14. Men ett klassiskt ”hjärnsläpp” från Samuel Lindberg såg bollen i RIK-ägo direkt därpå.

Istället för 17–14 blev det snart 16–15 och resten av andra halvlek blev en nervkittlande, slarvig och högdramatisk historia. Mishels Liaba sköt stolpe ut med lite över minuten kvar att spela och RIK fick chansen att sätta dit 24–23. I det långa anfallet som följde visades Fredrik Teern ut och strax därpå krigade alltså Oscar Ysander in 24–23.

 

AHK tog timeout för att sätta upp ett sista läge, men Felix Claars skott fastnade i RIK:s försvarsmur och göteborgarna fick därmed jubla den här gången.

Fredrik Teern gjorde en bra match för sitt Alingsås men förlusten tog udden av den glädjen:

– Jag hade en okej känsla hela matchen, men vid förlust spelar det ingen större roll om jag var bra eller inte. Men visst, ska man ta med sig något kanske det kan vara att jag snodde några bollar och var lite farlig framåt.

Blir matcherna extra viktiga den här säsongen med tanke på hur otroligt jämn serien är?

– Varje match är alltid viktig men speciellt den här säsongen. Alla slår varandra högt och lågt, då gäller det att man vinner såna här marginalmatcher. Vi har inte råd med förlust i dom om vi ska vara med i toppen. Än är det inte panik på något sätt, det är mycket kvar att spela om. Men vi måste börja vinna matcher igen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.