Välj att leva hälsosamt och längre

Alingsås

Allt fler människor har idag svårt att orka med sin vardag. De säger dagligen att de är trötta och inte orkar göra något efter skola och jobb. Genom fysisk aktivitet och träning skulle de få mycket mer ork och energi.

Det finns många fördelar med att träna. Man får en starkare, friskare kropp, bättre sömn vilket kan leda till både ökad självkänsla och bättre självförtroende.

Läkarna rekommenderar 30 minuter fysisk aktivitet om dagen. Det krävs inte att man tränar på gym eller utövar någon sport. All aktivitet där man rör på sig räknas, att välja trappan istället för hissen eller att gå istället för att ta bussen. Det viktiga är att man rör på sig.

De allra flesta som tränar upplever ett endorfinpåslag som ett träningspass ger. Endorfiner är ett hormon som bildas bland annat inne i hjärncellerna i det område i hjärnan som är kopplat till vårt belöningssystem. Hormonet påverkar vår vilja att sova, äta och dricka så för lite endorfin kan göra man blir trött och sötsugen.

Många upplever att det är svårt att få tid till att träna och att det är kostsamt. Trots att vi alla vet att det är ohälsosamt är det lätt att lägga sig på soffan och äta onyttigt.

Vill man må bra då är det viktigt att kunna prioritera sig själv och sin hälsa. Genom träning får man mer energi och bättre ork till att klara sin vardag. Så vill ni hjälpa er själva till ett friskare och längre liv, börja träna!

  • Emmie
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.