FOTO: Mikael Svensson
VÄRDIGA PRISTAGARE. Vårgårda FN-förening är årets kulturpristagare, här representerade av Thomas Johansson, vice ordförande och Marianne Andersson, ordförande samt årets föreningsledare Kenneth Ohlsson.

Värdiga vinnare i Vårgårda

Vårgårda

I samband med årets sista kommunfullmäktigemöte i Vårgårda delas det ut priser. Denna gång var det kultur- och fritidschef Hampus Haga som hade nöjet att dela ut kommunens kulturpris och föreningsledarpris.

Det var två mycket värdiga pristagare som i år belönades.

Årets kulturpris gick till Vårgårda FN-förening och priset togs emot av en överraskad och glad Marianne Andersson, ordförande i föreningen.

– Tack så mycket, vi är väldigt glada och jag delar med mig till hela styrelsen, sa Marianne Andersson.

Vårgårda FN-förening är mycket aktiv och har funnits i 11 år. Senaste gästen var Johan von Schreeb, kirurg och en av grundarna av Läkare utan gränser i Sverige.

Föreningsledarpriset gick till Kenneth Ohlsson för sitt brinnande föreningsengagemang, särskilt för kommunens unga.

– Jag är inte rädd att hålla i en sån här, sa Kenneth Ohlsson och greppade mikrofonen med van hand.

Han är ofta speaker, utfrågare med mera i diverse sammanhang.

Han berättade att något fredagsmys i TV-soffan inte är aktuellt för honom. Antingen jobbar han med resultatinsamling på Everysport eller så är han ute och medvandrar i samhället.

– Det behövs fler volontärer som är ute och pratar med ungdomarna. Det ger resultat. Vi läser inte ofta i Alingsås Tidning om skadegörelse och bröte i Vårgårda.

Pristagarna fick ta emot diplom, blommor och 3000 kronor var.

Läs motiveringarna till priserna i lördagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.