Foto: Jenny Schagerlind

Ytterligare en gripen för rånet mot Paroy

Annelund

Tidigare i år åtalades en man för rånet mot Paroy i Annelund – nu har ytterligare en misstänkt gärningsman häktats.

Det var i slutet av november som bensinstationen Paroy i Annelund rånades av två män en tidig morgon. Gärningsmännen var maskerade och utrustade med tillhygge som de hotade personalen med. Bytet blev kontanter, cigaretter och ficklampor. En 38-årig man greps kort efter gärningen. Han sitter häktad och är åtalad för rån, vilket han har nekat till.

Nekar till brott

Nu tror sig polis ha gripit den andre rånaren. I veckan hölls häktningsförhandling mot en 36-årig man hemmahörande i Borås kommun. Han nekade till brott i samband med häktningen. Efter att åklagaren lagt fram den bevisning som finns beslutade tingsrätten att häkta mannen som på sannolika skäl misstänkt för rån. Enligt tingsrättens beslut finns det risk att 36-åringen förstör den fortsatta utredningen om han befinner sig på fri fot. Åtal mot honom ska vara väckt i början av januari.

Kassalådor hittade

Av det utredningsmaterial som så här långt har blivit offentligt framgår bland annat att kassalådor från Paroy har hittats i anslutning till den redan åtalade 38-åringens bostad. Han ska också ha identifierats via de bilder som tagits av övervakningskameror som finns i butiken. 38-åringen har dock tillbakavisat att han har något som helst med rånet att göra.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.