Arkivbild: AT

24-åring häktad för butiksinbrott

Herrljunga

En 24-årig man har häktas efter förra veckans inbrottsstöld på Hemköp i Herrljunga – mannen har erkänt gärningen.

Det var en natt i början av förra veckan som vaktbolag larmade polis efter att ett inbrottslarm hade utlösts på Hemköp i Herrljunga. På en övervakningskamera kunde väktare se två män lasta in varor i en bil som sedan lämnade platsen.

En efterlysning fick ut efter bilen som senare samma natt påträffades i Vedum där två män också greps. I fordonet fanns då tobaksvaror som stulits vid inbrottet i Herrljunga.

En av de gripna männen, en 24-åring skriven i Vara kommun, begärdes i slutet av förra veckan häktad. När mannen ställdes inför domstol erkände han att han varit på Hemköp och bland annat stulit snus, vilket han hävdar att han skulle ha själv. Vid en husrannsakan som gjordes i mannens bostad efter gripandet hittade polis mer stöldgods, i form av ljusramper och en baslåda. Hur det godset hamnade i bostaden säger sig 24-åringen inte veta.

Valde häktning

Tingsrätten valde att häkta mannen som på sannolika skäl misstänkt för stöld i Herrljunga, samt för ytterligare åtta stölder som skett i Vara kommun. Som skäl för häktningen anger tingsrätten risken för att 24-åringen fortsätter att begå brott. Åklagaren har fått tid på sig fram till slutet av nästa vecka för att väcka åtal.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.