Alingsås värvar mittsexa från Skövde

Handboll

AHK fortsätter förstärka truppen inför nästa säsong.
På måndagen blev IFK Skövdes mittsexa Axel Franzén klar för Alingsås.

Inför nästa säsong kommer en ny Franzén dra på sig Alingsåströjan, den här gången i form av Axel Franzén, 22 år och just nu spelandes i IFK Skövde.

Mittsexan har skrivit på för två säsonger med Alingsås HK.

–  När vi letade efter spelartyper som kan leda Alingsås HK vidare in i framtiden och vara en kulturbärare så fastnade vi för Axel. Han har en fin fysik och är ett rivjärn som ger allt i alla situationer, både framåt och bakåt. Vi är jätteglada att han valt att ta nästa kliv hos oss, säger Mikael Franzén, AHK-tränare och ej släkt med nyförvärvet i fråga, i ett pressmeddelande.

– Alingsås HK har visat att de tror och vill satsa på mig, så det känns riktigt bra att få spela där nästa säsong. Det är alltid svårt att komma till Estrad Alingsås och spela, dels för att publiken är så bra och dels för att det både smäller på och går undan när de spelar. Det ska bli kul att bli fortsätta utvecklas där, men först ska jag spela klart säsongen och hjälpa Skövde till bästa möjliga resultat, säger Axel Franzén själv om övergången.

Läs mer om värvningen och AHK:s fortsatta planer i tisdagens AT

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.