Foto: Jenny Schagerlind

Andra åtalet för mackrånet

Annelund

Nyligen dömdes en 38-årig man till fängelse för rånet mot Paroy i Annelund – nu åtalas ytterligare en misstänkt gärningsman för rån.

I slutet av november rånades bensinstationen Paroy i Annelund av två maskerade gärningsmän, varav en av dem var beväpnad med ett tillhygge. Under hot tvingade rånarna till sig pengar och cigaretter, och de plockade även med sig ficklampor från butiken innan de lämnade platsen.

Häktades i december

Kort efter gärningen greps en av de misstänkta rånarna, en 38-årig man som i slutet av fjolåret fälldes för rån och dömdes till fängelse i 1 år och 6 månader. I mitten av december greps ytterligare en misstänkt person, en 36-årig man hemmahörande i Borås kommun. Mannen som har suttit häktad i snart en månads tid åtalas nu för rån.

Hittade byte från rånet

I den 36-årige mannens bostad har polis hittat ficklampor av samma modell som gärningsmännen plockade med sig i samband med rånet. I bostaden återfanns även en kasse av en speciell typ. På bilder från butikens övervakningskameror ses en av rånarna bära på en likadan kasse. Den nu åtalade mannen nekar till brott och säger sig inte ha något med rånet att göra.

Odlade cannabis hemma

När polis gjorde husrannsakan i 36-åringens bostad fann de en större cannabisplanta. I den delen åtalas mannen för narkotikabrott efter att han innehaft och framställt drygt 500 gram cannabis. Han har erkänt gärningen, men förklarat att han bara förvarat plantan åt en kamrat. Åtalet omfattar även ett ringa vapenbrott som gäller innehav av en elpistol.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.