Foto: Privat
NY ALINGSÅSARE. Alingsåsarna Mike Kazadis och Alice Bokukus son, som än så länge inte har något namn, blev den första bebisen som föddes på förlossningen i Borås 2019.

Årets förste alingsåsare?

Alingsås

Alingsåsarna Mike Kazadis och Alice Bokukus son blev den första bebisen som föddes på förlossningen i Borås 2019.
– Det känns lite speciellt, säger pappa Mike.

Alingsåsparet Mike Kazadi och Alice Bokuku och deras dotter firade nyår hos Mikes föräldrar, i god tro om att det skulle dröja ännu några veckor innan de blev föräldrar då beräknad ankomstdag för familjens nytillskott var satt till mitten av januari.

– Vid klockan åtta på kvällen fick min fru värkar, men hon trodde det var samma typ av värkar hon haft under flera veckor, som kom och försvann. Det var ju ändå två veckor kvar, tänkte vi, berättar Mike.

Två timmar senare hade Alices värkar intensifierats, så Mike ringde förlossningen i Borås. Vid midnatt bestämde sig paret för att åka hem och hämtade den färdigpackade BB-väskan, för att sedan åka till Borås och checka in på förlossningen ungefär en timme in på det nya året.

– Efter första undersökningen sa de att barnet kanske inte skulle komma idag, och att vi kunde åka hem om vi ville, säger Mike.

Kort därefter ändrades dock det beskedet, då Alices vatten gick. Och därefter gick det fort tills bebisen såg dagens ljus.

– Han föddes klockan sex minuter efter tre. Det gick bra, och vi alla mår bra, säger Mike.

Vad denne nye lille alingsåsare ska heta är inte riktigt klart än, men Alexander är ett av namnalternativen för familjen.

– Först tänkte vi Alexander i andranamn, men nu funderar vi på om det kanske blir tilltalsnamnet. Men vi har inte bestämt något än, säger Mike.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.