Foto: PHILIP MAURITZSON
Lena Ludvigsson, butikssäljare på Ebbes hörna, konstaterar att det märktes att årets julklapp 2018 var det återvunna plagget.

Återvunnet populärt i julhandeln

Alingsås

Visst fattade alingsåsarna att årets julklapp 2018 var det återvunna plagget.
– De trendigaste ungdomarna kommer till oss, säger Lena Ludvigsson på Ebbes Hörna.

Wokpannan, platt-tv:n, spikmattan och robotdammsugaren. Ända sedan 1988 har branschorganisationen Svensk Handel utsett årets julklapp. Syftet har varit att uppmärksamma en produkt eller ett fenomen som representerar samtiden, men det kanske organisationen inte alltid har lyckats med.

Men 2018 tycks julklappen – det återvunna plagget – ha harmonierat med hur många ställer sig till konsumtion idag.

– Det har absolut varit en populär julklapp, och har man inte hittat det plagg man söker så köper många ett presentkort, säger Irene Antby, butikschef på Vinden i Alingsås, som drivs av PMU.

Röda Korset och dess mötesplats Kupan nappade på årets julklapp. Och på Ebbes Hörna, som drivs av Stadsmissionen, satte också julen sitt avtryck.

– Kunder har kommit hit och velat köpa saker till julklappsspelet, många säger att de bestämt sig för att köpa second hand, säger butikssäljare Lena Ludvigsson.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen

  • Det säljer bäst
  • Alla hittar inte till butiken

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.