Blytung seger för Team Alingsås

Bowling

När Team Alingsås och Falkenberg möttes på Stures var det mycket viktiga poäng på spel.
Poäng som stannade i Alingsås då hemmalaget vann med klara 14–6.

De båda lagen gjorde inför matchen upp om platserna precis bakom de fyra som tar sig till SM-slutspel och därför var en seger av yttersta vikt för både Team Alingsås som Falkenberg.

Första serien blev en jämn historia där man vann varsina bord men där hemmalaget tog hem den totala poängen och därmed stod det 3–2 inför andra serien.

Teamet vann den serien med 4–1 trots något jämnare totalpoäng och hade därför ett mycket gynnsamt läge inför andra halvan av matchen.

Efter tredje serien stod det 7–3 till Alingsås efter en ny 3–2-seger och det krävdes därför en totalkollaps i fjärde serien för att man inte skulle ta hem båda poängen.

Någon kollaps var det dock aldrig tal om. Den fjärde serien gick i hemmafavör, 4–1, och därmed vann Team Alingsås med totalsiffrorna 14–6. Bäst av hemmaspelarna var James Blomgren med fina 948 poäng före Joakim Wests 901.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.