Foto: PRIVAT
VINKNING. "Hej" eller "Hej då"? Det är frågan.

Brunos undran: Vart har du tagit vägen?

Alingsås

I många år har Diplom-is-skylten hälsat välkommen till Bruno Brangstads hem på Sjömansvägen. Men i torsdags eftermiddag försvann trotjänaren utan att säga adjö.

Någon gång på eftermiddagen efter mörkrets inbrott försvann en kär gammal vän från Sjömansvägen. Bruno Brangstad har blivit av med sin Diplom-is-skylt.

– Den har stått där i många år, säger Bruno.

Du misstänker inte frun?

– Nej.

Handen på hjärtat, kom du själv över den på ett lagligt sätt?

– Hahahahaha…. Jaa…. Ja.. Ja, det gjorde jag.

Och så förklaringen:

– Jag var på ett ställe och hälsade på folk. Och någon hade sålt en verksamhet. Och den skulle till tippen.

Bruno blev Diplom-is-skyltens räddare i nöden. I år var det dock första gången som Bruno gjort Diplom-is-skylten julfin. Som den skarpögde läsaren kan se rör det sig om en luva och ljus.

Du är medveten om att detta kan vara anledningen till att den ”försvann”… att den var finare än vanligt?

– Hahahaha…

Nu ger sig Bruno in ett tämligen svårbegripligt resonemang. Till en början låter det som att Bruno argumenterar för att det kanske inte varit så konstigt ifall Diplom-is-skylten varit ”borta en natt” eller så.

AT:s reporter får då uppfattningen att Bruno tillskriver Diplom-is-skylten en egen vilja och någon presumtiv otrohetsaffär med en närbelägen GB-gubbe. Men så illa är det inte.

Ingen hittelön

Bruno menar att ”försvinnandet” varit mer förståeligt om det skett nattetid, då det kan ha varit mer troligt att det finns alkohol med i bilden. Men på eftermiddagen? Bruno förstår inte.

Hittelön?

Inte aktuellt, enligt Bruno.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.