Foto: MIKAEL SVENSSON

Delade på poängen i Stadsskogshallen

Innebandy

Trots en rafflande övertidsperiod, fick IBK Alingsås och Pixbo varsin poäng när lagen spelade 5–5 på lördagseftermiddagen.

IBK hade revansch att utkräva på Pixbo efter höstsäsongens förlust men istället fick man ”bara” en poäng med sig, för få med tanke på den något prekära tabellpositionen.

– Vi gick såklart för tre poäng men när det blev förlängning skulle vi i alla fall ha två tycker jag. Det känns som minst en tappad poäng, det är vi inte nöjda med, säger Linus Sagré, spelande tränare.

Hemmalaget hade i 65 minuter väldigt svårt att komma till de där riktigt heta chanserna, inte minst då Kevin Keijsner låg hemma i sjuksängen. Pixbo var mer skottvilliga och hade blixtrande omställningar, medan Alingsås ägde mer boll i offensiv zon.

Pixbo ledde dock med 2–0 efter första 20, två skott en bit utifrån smet förbi duktiga Kristian Kjell i hemmakassen men i andra perioden släppte målskyttet så smått för Alingsås.

Frejdiga backen Alexander Jonsson gjorde 1–2 med ett snärtigt skott i krysset och Marcus Glännbro förvaltade en fin crosspass från just Jonsson till 2–3. Trots även 2–4 från Pixbo, gav sig IBK inte. Emil Gillmor hängde iskallt upp 3–4 i nättaket och med bara två sekunder kvar av mellanakten kom 4–4 från Rasmus Gabrielii, ett klassmål där Johan Ekenberg stod för passningen.

Tredje perioden var spel-  och chansmässigt Pixbos men det var IBK som gjorde 5–4 när Erik Pajnert hittade Emil Gustafsson med 5.37 kvar. Svaret från Pixbo kom två minuter senare till 5–5 och matchen gick till fem minuters förlängning. En händelserik sådan där endast ett avgörande mål saknades.

– Pixbo gör det bra och är väldigt ettriga, dessutom märktes det att dom hade två SSL-spelare med sig. Bakåt var dom stabila, säger Linus Sagré som inte var nöjd med sitt lags offensiv:

– Det märks att vi saknar Kevin Keijsner som är väldigt rak och går rätt på mål. Vi skjuter inte tillräckligt mycket trots att vi pratar i pauserna om att ta fler avslut. Men vi är åtminstone mer homogena än tidigare, energin är bra och vi vänder underläge ett par gånger om. 

Läs mer om matchen i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.