ARKIVBILD: MIKEY LENNARTSSON
Fredrik Kempe.

Dubbla konserter med Kempe

Vårljunga

Dubbla Rotarykonserter blir det söndagen den 24 mars med Vårgårdasonen Fredrik Kempe. Han är välkänd schlagerkompositör med flera vinnarlåtar i Melodifestivalen och så har han varit med i Idoljuryn.

Man glömmer nästan bort att Fredrik Kempe är en skolad och duktig sångare. Och det är i den rollen han kommer till Vårgårda och Herrljunga.

Rotarykonserterna brukar ligga tidigare på året, men Fredrik är en upptagen man, så det blir i stället söndagen den 24 mars.

På eftermiddagen sjunger han i Herrljunga kyrka tillsammans med Herrljunga kyrkokör och senare på kvällen så blir det konsert i Lena kyrka. Här medverkar Vårgårda pastorats körer. Körerna leds av Emma Jenderman.

Himmelskt bra

Fredrik Kempe har skrivit musiken till musikalen ”Såsom i himmelen”, som skrivits av Kay och Carin Pollak. Föreställningen har gjort stor succé på Oscarsteatern i Stockholm. Medverkar gör bland andra Malena Ernman, Björn Kjellman/Morgan Alling och Anders Ekborg.

I Herrljunga och Lena kyrkor kommer Fredrik att sjunga egna och andras låtar samt några från ”Såsom i himmelen” tillsammans med körerna.

Välgörenhetskonsert

Vårgårda-Herrljunga Rotaryklubb har som tradition att arrangera dubbla kyrkokonserter, där hela behållningen från biljettförsäljningen och insamlingen i kyrkorna går till barnhemmet i Garissa i Kenya för föräldralösa flickor, som är Svenska kyrkans internationella projekt samt till Majblommekommittéerna i Herrljunga och Vårgårda.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.