Foto: STEFAN SAMUELSSON
Det brann fortfarande i resterna av huset på lördagsförmiddagen.

En död i villabrand

Vårgårda

En person har avlidit i en villabrand i Eklanda under natten till lördagen. När räddningstjänst kom till platsen var bostaden övertänd.

Vid 01-tiden på lördagen fick räddningstjänst larm om fullt utvecklad brand i en villa i Eklanda, strax utanför Vårgårda. Larmet kom från grannar till den eldhärjade villan.

– När vi kom till platsen var villan redan övertänd, säger Johan Lindström, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Alingsås/Vårgårda.

Rökdykare från räddningstjänsten kunde dock söka igenom fastigheten. I samband med det påträffade de en avliden person.

– Därefter fick vi inrikta oss på att hindra branden från att sprida sig till andra byggnader, säger Johan Lindström.

Bara ett tiotal meter från den eldhärjade bostaden ligger ytterligare en villa och en ladugård. Räddningstjänsten lyckades hindra branden från att sprida sig till de byggnaderna.

Orsaken till branden är oklar och polis har spärrat av platsen och en teknisk undersökning ska genomföras. Personal från räddningstjänsten var på lördagsmorgonen fortfarande kvar på plats i Eklanda och genomförde eftersläckningsarbete.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.