Fälgtjuvar greps efter polisjakt

Sollebrunn

Två yngre män greps av polis natten till måndagen i centrala Sollebrunn, misstänkta för att ha stulit ett hundratal bilfälgar. En tredje misstänkt tjuv kom undan.

Polisen fick larmet om fälgstölden vid 01-tiden, då ett vittne ringde och sa att han såg tre personer stjäla ett stort antal fälgar från ett återvinningsföretag söder om Sollebrunn. Fälgarna lastades på en Volkswagen-lastbil. 

Två av personerna körde på länsväg 190 in i Sollebrunns samhälle där de stannade på Skolgatan och sedan sprang iväg. Den tredje personen försvann närmare brottsplatsen.

Vittnet följde efter lastbilen in till Sollebrunn och höll koll tills polisen kom, cirka 20 minuter över ett. En hundpatrull började söka efter männen ytterligare en stund senare.

– De spårar till Gärdesgatan där två personer ligger och försöker gömma sig i en trädgård. De greps klockan 02.31, säger Thomas Fuxborg.

Sökandet efter den tredje misstänkta gärningsmannen fortsatte sedan utanför samhället men avbröts drygt två timmar senare, klockan 04.46.

De två gripna männen är födda 1996 och 1999. De har rumänsk identitet. Lastbilen var, enligt polisen, inte registrerad i Sverige. Bilen var lastad med ett hundratal aluminiumfälgar. Både den och fälgarna har tagits i beslag.

De båda männen är nu anhållna och sitter hos Alingsåspolisen, misstänkta för stöld.

Läs i tisdagstidningen om polishunden som blev hjälte i tjuvjakten – och hundförarens berättelse

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.