Arkivbild: AT

Greps och släpptes efter storbråk

alingsås

Två personer greps av polis efter ett bråk på Östlyckan i Alingsås sent på torsdagskvällen, men släpptes sedan fria efter förhör. Ett tiotal personer i 20-årsåldern var inblandade i bråket.

Polisen ryckte vid 22-tiden ut med flera polispatruller till Grindgatan där det hade uppstått bråk och slagsmål. Det fanns uppgifter om att både kniv och skjutvapen förekom. 

En lindrigt skadad person påträffades men enligt uppgift från Alingsåspolisens stationsbefäl Martin Rystedt på fredagsmorgonen är det osäkert om han har blivit knivskuren. Rystedt betecknar skadorna som små.

”Upprinnelsen till bråket verkar vara ett medlingsförsök mellan två grupperingar som spårat ur”, skriver polisen på sin hemsida, men det är oklart hurdana grupperingar det egentligen handlar om.

De två personer som greps tillhör samma grupp, enligt Rystedt. De är misstänkta för misshandel, men enligt åklagares beslut under natten fanns det inte skäl att anhålla dem. En av de två har för övrigt också anmält den skadade personen för misshandel.

Martin Rystedt vill inte kommentera uppgifterna om att skjutvapen förekommit.

– Men folk behöver inte vara oroliga för det här. Vi vet vilka det är. Grovt kriminella träffas inte på det här sättet, säger han.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.