Foto: ALINGSÅS KOMMUN
Joachim Palmqvist, ny IT-chef i Alingsås kommun från 1 mars.

Han blir kommunens nye IT-chef

ALINGSÅS

Alingsås kommun har gjort klart med ytterligare en ny chef. Gråbobon Joachim Palmqvist blir ny IT-chef den 1 mars.

50-årige Joachim Palmqvist har, enligt ett pressmeddelande från kommunen, drygt 20 års erfarenhet inom IT-branschen och kommer närmast från en liknande roll på HCL Technologies.

Han har den senaste tiden haft ledande befattningar på olika nivåer inom olika tekniska plattformar; jobb som har inneburit alltifrån strategier och uppföljningar till budget-, drift- och personalansvar.

”Efter 16 år på Volvo IT och HCL Technologies har Joachim fått bred kunskap och erfarenhet inom IT-tjänster och system för företag och kunder på olika kontinenter,” står det i pressmeddelandet.

– Jag har alltid haft ett stort intresse för människor och därför är kommunikation en viktig ingrediens i min ledarroll. Dels för att skapa och underhålla en positiv arbetsplatskultur, men också för att hjälpa uppsatta mål att bli tydligt definierade för arbetsgruppen, säger Joachim Palmqvist och fortsätter:

– Det är i det dagliga arbetet som själva magin uppstår, då det alltid finns något nytt att lära sig och förbättra – både personligen och som ett team.

Alingsås kommun har det senaste halvåret anställt en rad nya chefer, delvis för att fylla luckor efter medarbetare som har slutat. Se faktarutan.

Den förre IT-chefen Melker Härnälv slutade under fjolåret. Christian Alfredsson har sedan dess varit t f IT-chef.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.