Foto. MIKAEL SVENSSON

Hedram bara bäst i Ciderspelen

Bordtennis

Ciderspelen 2018 gick i mål under söndagen, och åskådarna på plats bjöds på flera imponerande vinnare. En av dom som glänste var BTK Dalens Peter Hedram som vann den öppna klassen i stor stil.

Det stora affischnamnet inför Ciderspelen var Alexander Franzén, men han fick tyvärr kasta in handduken på grund av sjukdom.

I hans ställe var det bollgeniet Peter Hedram som stal rubrikerna när han spelade hem den öppna klassen efter finalseger mot mot Huskvarnas Jan Mårtensson med 11–7, 11–6, 11–6.

I samma klass överraskade Joakim Hermansson, Herrljunga BTK (bilden ovan), när han tog sig till kvartsfinal. Inför helgens spel hade han nämligen knappt hållit i ett racket sedan i november, men av det syntes inget i de inledande matcherna.  

I poolspelet besegrade han exempelvis förre klubbkompisen Jimmy Johansson, som numera representerar BTK Dalen i division I. Matchen gick till fem set och i det avgörande vann Hermansson med 11–6.

I åttondelen vann Joakim mot Andreas Pettersson, Mariedal IK, med 3–1 i set innan han fick respass av Peter Hedram i kvartsfinalen.

Noterbart är att Jimmy Johansson repade mod efter den inledande förlusten mot Hermansson i poolspelet, och tog sig hela vägen till semifinal. Väl där blev dock Jan Mårtensson för svår som vann en jämn fajt med 3–2 i set.

Mer om Ciderspelen i kommande AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.