PRESSBILD
Åsa Arvidsson, nytillträdd koncernchef och vd för Candidator DGC.

Hon är ny vd för Candidator

alingsås

Den snabbväxande IT-driftkoncernen Candidator DGC fick ny vd vid årsskiftet och kommer att byta namn framöver. Den nya vd:n är 46-åriga Åsa Arvidsson, som närmast kommer från IT-konsulten Avanades svenska bolag.

– Vi vill bli en stor nordisk spelare, det är vårt mål, säger Joachim Winberg, delägare och en av grundarna till Alingsåsföretaget Candidator, till AT.

För cirka ett år sedan blev riskkapitalbolaget EQT majoritetsägare i Candidator. EQT ägde då redan DGC IT Services med huvudkontor i Stockholm. De båda bolagen slogs samman i våras och bildade en av landets största IT-driftleverantörer.

Formandet av den nya koncernen har pågått under hösten och nu presenteras alltså Åsa Arvidsson som ny vd. Ägarna har valt att rekrytera en koncernchef utan tidigare koppling till något av bolagen. Under hennes tre år som vd för IT-konsulten Avanade Sverige AB ökade bolagets omsättning väsentligt. Hon har också arbetat med stora integrationsprojekt inom IBM.

Åsa Arvidsson ersätter tillförordnade vd:n Magdalena Persson, som nu fortsätter som styrelseordförande i Candidator DGC. Candidators tidigare vd Johan de Verdier har för övrigt sedan i somras ansvar för nya förvärv i koncernen.

–Vi har en fortsatt tillväxtstrategi, säger Joachim Winberg.

Enligt ett pressmeddelande på onsdagen kommer det sammanslagna bolaget att byta namn under 2019, men exakt när det sker och till vilket namn är inte bestämt ännu.

– Det kommer att vara ett helt nytt namn, säger Winberg.

Candidator DGC har, enligt Joachim Winberg, inget uttalat huvudkontor, utan det delas mellan Alingsås och Stockholm. Drygt en tredjedel av koncernens närmare 600 anställda finns i Alingsås.

Läs mer om Candidator DGC i torsdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.