IBK nollade på hemmaplan

Innebandy

IBK Alingsås hade förhoppningar om att störa serieledarna Lidköping hemma i Stadskogshallen.
Men man var aldrig nära. Gästerna åkte hem med en 6–0-seger i bagaget.

Träningsveckan hade varit tung för IBK Alingsås innan matchen med både sjukdomar och skador men man kunde ändå ställa upp med åtminstone två bra femmor mot serieledarna Lidköping.

Kämpaviljan fanns där i 60 minuter för hemmalaget, men inte kunnandet. Åtminstone inte framåt, då man inte lyckades göra ett enda mål på 25 skott.

– Det är klart det inte är roligt att bli nollade hemma, verkligen inte. Vi borde gjort några mål idag, men deras målvakt gör en jättematch. Samtidigt är vi inte tillräckligt bra framåt, lite som det varit de senaste matcherna. Våra målskyttar är lite ur fas just nu, säger tränare Linus Sagré.

Lidköping tog hand om taktpinnen per omgående, inte minst tack vare trollgubben Andreas ”Ante” Johansson. Hans 0–2 efter 9.53 var en ”zorro-dragning” av bästa märke och passen till för IBK Alingsås förödande 0–3 efter sju sekunder av andra perioden var två av läckerbitarna.

Alingsåsarna sprang och sprang, försökte bryta uppspel och kontra på det men det sista lilla saknades. När sedan Lidköping fick ställa upp small det oftast direkt efter två-tre snabba pass. Man fick en gratischans att komma in i matchen vid 0–4 och 15 spelade minuter av andra perioden via straff. Men Simon Carlsson bommade chansen.

– Vi frågade på bänken om någon var sugen och Simon var det, normalt sett brukar vi inte ha så många som är sugna. Tycker dragningen är rätt bra ändå, det är en fin räddning av deras målvakt, säger Linus Sagré.

I sista perioden gick Lidköping fram till 0–6 och Kristian Kjell i hemmakassen höll nere siffrorna ytterligare.

Läs mer om matchen i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.