Foto: JENNY SCHAGERLIND Det blev ingen semifinal för Ods skola i Vi i femman.

Inget avancemang för Od

herrljunga

Det blev förlust för Ods skola i torsdagskvällens kvartsfinal i den klassiska radiotävlingen Vi i femman. Dalstorpskolan från Tranemo kommun blev för svåra och slutresultatet skrevs till slut till 36-28.

Marlene Fristedt Kuntzsch och Amandus Urdmark, som representerade Ods skola, kämpade väl men fick till slut ge sig i torsdagens kvartsfinal i Vi i femman. Programmet sänds i P4 Sjuhärad och programleds av Kristin Holmberg och Staffan Kulneff.

Duon fick en tuff start och efter de inledande snabbfrågorna låg man hastigt och mindre lustigt under med 4-0.

Ryckte ifrån 

Od tog därefter sina två första poäng när man kunde att det tyska handelsförbundet under medeltiden hette Hansan.

Men Dalstorpskolan var hela tiden riktigt vassa och låg ständigt steget före och gick snabbt upp i en tiopoängsledning. Den höll man sedan ända fram till snabbfrågorna. Där var man om än ännu starkare och tog ytterligare fyra poäng vilket gjorde att man inför den avgörande stegen ledde med 36-22. 

Stark avslutning 

Och även om Od tog hela sex poäng i stegen samtidigt som Dalstorp kammade noll var man för långt efter för att komma i kapp. Segern gick därför till Tranemo kommun och Dalstorpskolan med slutsiffrorna 36-28.

Nu får Herrljunga sätta sina förhoppningar till Molla skola som tävlar i sin kvartsfinal om vecka. 

Se bilder från torsdagen tävling i lördagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.