Foto: STEFAN SAMUELSSON
PÅ HAL IS. Leo Johansson Wahlström var en av ungdomarna som testade den nyspolade isen.

Isen bär i Herrljunga

herrljunga

Minusgrader flera dagar i sträck. Så ska det vara nu. Det gläder de Herrljungabor som vill åka skridskor på hemmaplan. Samtidigt lever hoppet om en konstfrusen bana med tak över.

När temperaturen sjönk i slutet av veckan började Herrljunga isbaneförening spola rinken vid sim- och idrottshallen och på lördagen var isen klar att åka på.

– Bara att passa på, säger Madeleine Gripestam, som kommit till isbanan med sin dotter Clara.

Ett tiotal barn och ungdomar är ute på isen och friskar upp sina färdigheter i att åka skridskor och hantera klubba och puck – eller boll – när AT hälsar på.

Visst är isen lite knagglig här och var men det går bra ändå. Och Inge Bertilsson, ordförande i isbaneföreningen, säger att ismaskinen ska tas fram och jämna till ytan så snart isen är tillräckligt tjock.

Som AT skrev i tisdags (i papperstidningen och e-tidningen) har föreningen långt gångna planer på en ishall med konstfrusen is.

– Vi har ritat ett förslag på hur det skulle se ut. Nu ska vi ta fram kostnaden och presentera för kommunen. Vi hoppas på ett positivt mottagande, säger Inge Bertilsson.

En av idéerna som finns är att leda in överskottsvärme från isaggregatet till simhallen intill.

Madeleine Gripestam och hennes väninna Lisa Samuelsson gillar tanken på en ishall.

– Ja, i någon form, så att det kan vara is lite längre, säger Lisa och Madeleine fyller i:

– Klart att det hade varit önskvärt. Det är mycket jobb och otacksamt när isen inte håller med tanke på hur vädret brukar vara.

Det finns i alla fall gott hopp om att isen ligger kvar kommande vecka, till glädje för Herrljungaborna.

Se fler bilder i AT på tisdag

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.