Foto. MIKEY LENNARTSSON

Kängström årets unga domare

Fotboll

Västergötlands Fotbollförbund har i samarbete med Länsförsäkringar utsett årets domare 2018.
En av de som prisas är Elin Kängström från Alingsås. Tillsammans med och Vildan Gerxhaliu, Skara, får hon ta emot priset som årets unga domare.

Elin Kängström från Alingsås har under året som gått dömt division II på damsidan, och även gått på linjen i herrarnas division IV.
Men tro inte att hon är nöjd med det.
– I april ska jag gå steg 2 i domarutbildningen, och det är bara att hoppas att jag kommer därifrån med bra betyg. Om allt går vägen får jag döma division I den kommande säsongen vilket skulle vara otroligt kul, säger hon till AT.

2017 fick du priset som årets domare i Alingsåsområdet, vad betyder det att få den här utmärkelsen?
– Den här gången är det ju hela Västergötland, och det betyder lite extra. Men oavsett så är det alltid kul att uppmärksammas. Det är ju ett kvitto på att man gör något bra.  

Har du utvecklats mycket som domare under 2018?
– Jo, men det tycker jag. För varje match man dömer så får man med sig nya erfarenheter. I somras var jag dessutom på ett domarläger i Halmstad vilket var väldigt lärorikt.

Ur motiveringen kring årets unga domare går att läsa följande: ”Elin och Vildan har avancerat i sitt domarskap under 2018 och uppfyller väl kriterierna för att få utmärkelsen. De är båda lovande, visar föredömligt ledarskap – och har en bra fysik”.

Till årets domare har utsetts Fikret Buqa, Borås och Albert Mustafa, Falköping. Båda kommer under 2019 att döma division I herrar efter en mycket lyckad säsong 2018.
Priserna delas ut i samband med Västergötlands FF:s domarsymposium i Skövde den 12 januari.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.