Klara för nästa steg i USM

Handboll

En vecka efter att P14-laget tagit sig vidare i USM gjorde AHK:s P16 detsamma.
Hemma i Estrad blev det gruppseger efter att man slagit Hallby, Norrköping och Lugi bekvämt.

William Törnqvist, tränare för P16, kunde konstatera att hans unga adepter skötte sig mycket bra när man tog sig vidare till steg 4 i USM.
– På förhand var det faktiskt en ganska tuff grupp. Inte minst hade vi respekt för Norrköpings lag som gått starkt under hösten och även i Partille Cup senast. Dom var gruppfavoriter men vi valde att inte fokusera för mycket på vilka vi skulle möta, vi visste att vi skulle ha chans mot alla lag om bara vi gjorde bra prestationer, säger Törnqvist.
AHK inledde på lördagen mot Hallby, en match man vann med klara 25–18 till slut.
– Det var lite nervöst i början hos båda lagen och vi ledde bara med ett mål i paus. Men sedan ryckte vi loss och det blev en komfortabel seger, en skön inledning på helgen.

I söndagens första match väntade Norrköping, som föll lite överraskande mot Lugi kvällen innan och därför var piskade att vinna mot AHK.
– Vi pratade mycket om att inte ge dom något syre och jag tycker vi visade från start att vi var spelsugna. Som mest ledde vi med sju bollar i första halvlek och även vid ett tillfälle i andra, säger William Törnqvist.
Norrköping valde ett mer offensivt försvar i jakten på segern men trots att man åt in ett par bollar var AHK:s seger, 24–20, aldrig hotad. Istället kunde man spela hem gruppsegern via 28–17 mot Lugi senare på eftermiddagen.
– Lugi kom till spel med ett väldigt ungt lag bara bestående av 03:or och vår tyngd och fart blev avgörande, säger William Törnqvist som hyllar kollektivet.
– Vi har olika spelare som kliver fram i varje match vilket visar att det finns mycket kvalitet att ta av i det här laget.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.