Arkivbild: MÅRTEN ÖHMAN

Kvinna knivhotad – man åtalas

Alingsås

I somras ska en man ha hotat en kvinna genom att sätta en kniv mot hennes hals – nu åtalas han för grovt olaga hot.

En man i 25-årsåldern åtalas nu för en rad händelser som ska ha inträffat under fjolåret. Under början av sommaren ska han ha slagit till en kvinna i ansiktet och även kastat en stol på henne. Vid samma tillfälle misstänks mannen också ha kastat en ölburk på en man, samt krossat en fönsterruta i ett hus.

Enligt åklagarens beskrivning ska mannen senare under sommaren ha hotat kvinnan genom att hålla en kniv mot hennes hals. Händelserna resulterar i att mannen åtalas för grovt olaga hot, två fall av misshandel, samt skadegörelse.

Åtalet mot mannen omfattar även två stölder där en av händelserna gäller stöld av motorcykel. Den andra händelsen rör en misstänkt stöld av två mc-hjälmar. Under sensommaren misstänks mannen dessutom ha försökt ta sig in i en lokal och han ska då ha orsakat skador på en dörr och på en övervakningskamera. I den delen åtalas han för försök till stöld.

Mannen åtalas även för ringa narkotikabrott, vilket handlar om både innehav och eget bruk av narkotika. Samtliga händelser ska ha inträffat i de norra delarna av kommunen.

I samma ärende väcks även åtal för ett misshandelsfall som ska ha inträffat i Vårgårda under början av fjolåret. Mannen misstänks då ha tagit ett strypgrepp på en kvinna och hon ska även ha blivit skallad i huvudet flera gånger. Ytterligare en kvinna har, enligt åklagarens beskrivning, blivit slagen vid tillfället.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.