Foto: JENNY SCHAGERLIND
JUBLAR ÖVER AVANCEMANGET. Nu gäller det att vässa geniknölarna för Hannes Esbjörnsson och Siri Mollmyr (längst fram på bilden). De båda kompisarna tävlar i radio i eftermiddag, uppbackade av klasskamraterna.

Molla kliver in i leken

Molla

Vild glädje utbröt i klassrummet när beskedet kom; ni har gått vidare i Vi i femman.
I eftermiddag möter Mollaeleverna Siri och Hannes två elever från Ulricehamn i den direktsända kvartsfinalen.
– Jag tror att våra chanser är goda, säger Siri.

Att Molla skola går vidare i Vi i femman hör inte till vanligheterna. Men så har man inte heller haft möjligheten att delta alla år. En förutsättning är nämligen att skolan har minst fem elever i årskurs fem.

I Molla, som har åldersblandade klasser och bara ett 40-tal elever på hela skolan, har så inte alltid varit fallet.

Hoppade av glädje

I höstas hade man tur. Precis innan kvalet till Vi i femman skulle genomföras började en ny tjej i klassen så nu är man precis fem femteklassare.Och en dag innan jullovet fick klassen veta att man hade gått vidare till kvartsfinal.

– Alla blev jätteglada och hoppade i klassrummet. Lärarna också, berättar Hannes Esbjörnsson.

Funkar bra ihop

Han och Siri Mollmyr var allra bäst i klassen, och kommer att tävla för Molla skola i eftermiddagens kvartsfinal mot Ulrikaskolan från Ulricehamn. Matchen direktsänds i P4 Sjuhärad, och Siri är optimistik.

– Jag tror att våra chanser är goda, säger hon. Jag och Hannes funkar bra ihop även om det lätt blir flamsigt. Vi är bra kompisar och bor nära varandra.

För båda blir det första gången de är med i radio.

Är ni nervösa?

– Jag är jättenervös, medger Hannes utan omsvep.

– Jag är inte rädd för att svara fel, men kanske lite rädd för att svara något jättekonstigt. Och så blir jag väldigt skrattig när jag är nervös, säger Siri – och skrattar.

Allmänbildad klass

Nåja. Molladuon har i alla fall laddat genom att titta på tv-nyheter och köra quizet på Vi i femmans hemsida.

– Vi brukar titta på Lilla Aktuellt tillsammans i klassrummet, och varje måndag har vi ett nutidskryss. Vi är en väldigt allmänbildad klass, menar Hannes.

Historiefrågor och svåra mattefrågor hoppas Hannes och Siri ändå slippa. Frågor om sport, musik eller fantasykaraktärer har de däremot inget emot att få.

– Nordisk mytologi tycker jag är kul också, tillägger Siri.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.