Arkivbild: Kristin Björkäng / SR

Molla skola finalklara

Molla

Molla skolas segertåg i Vi i Femman fortsätter. De vann en jämn och spännande semifinal med 29-26 mot Myråsskolan från Borås och är nu klara för Sjuhäradsfinal.

Mollaeleverna Siri Mollmyr och Hannes Esbjörnsson hade kontroll på nerverna och visade på stor kunskap. Det började inte lika bra som i kvartsfinalen då Siri och Hannes var grymma på snabbfrågorna och ryckte till sig en 5-0-ledning I semifinalen kärvade det. Myråsskolan tog ledningen med 2-1.

Jämnt och spännande

A-och B-frågan var svåra, men Molla vände på steken då de klarade B-frågan att muslimernas fastemånad heter Ramadan,. Det kunde inte motståndarna. Ställningen 3-2.

Mattefrågan klarade båda lagen av galant och sedan följde ytterligare en A- och B-fråga. Frågorna gällde film och svaren var Sune och guldbagge – priset som delades ut på Guldbaggegalan. Båda lagen svarade rätt.

I momentet ja- och nejfrågor, 10 stycken, fick man lika många rätt 8 stycken. 18-17 till Molla skola i den mycket jämna semifinalen.

Molla ryckte

Efter pausen var det klasskamraternas tur att svara i klassens fråga. Rätt svar var hund och det kunde båda lagen.

Musikfrågans två frågor var inte lätta. Myråsskolan kunde inget av svaren, men Siri och Hannes visste att Aviciis riktiga namn var Tim Bergling. Ledning 23-20.

Sedan ryckte Molla när det gällde lag och rätt. Molla visste att de rätta svaren var vittne och böter medan Myråsskolan kammade noll. 27-20.

Sedan knappade Boråseleverna in när det frågades om Spanien, som ligger vid Atlanten och Medelhavet samt att det fotbollslaget Real Madrid som vann Champions League. Molla svarade rätt på fotbollsfrågan. Nu var ställningen 29-24 när två moment återstod av matchen.

Stegen avgjorde

I de sista snabbfrågorna knappade Myråsskolan in ytterligare, då de fick två poäng och Molla inget.

I sista momentet Stegen, där man sökte efter en historisk person – Drottning Kristina – fick man bara ett svar. Det var Myråsskolan som svarade på tvåpoängsnivån. Men de svarade fel. Därmed stod det klart att Molla skola vann semifinalen med 29-26.

Segrarduon fick frågan hur det kändes att vara klara för final.

– Det kommer att vara riktigt nervöst, sa Hannes Esbjörnsson.

– Det känns ju riktigt coolt att ta sig till final, men det blir nog nervöst i finalen.

Finalen avgörs nu på tisdag, då Molla skola möter Sätila skolan från Marks kommun.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.