FOTO: Jenny Schagerlind
SUVERÄNT DUKTIGA ELEVER. Siri Mollmyr och Hannes Esbjörnsson såg till att Molla skola vann kvartsfinalen i Vi i Femman och är klara för semifinal.

Molla skola klara för semifinal

Molla

Hannes Esbjörnsson och Siri Mollmyr gjorde en storstilad insats när Molla skola vann kvartsfinalen av Vi i Femman mot Ulrikaskolan från Ulricehamn. Resultatet blev 44-41 .

Det blev en kanonstart för Hannes och Siri. De var grymt snabba på knappen och kammade hem alla de inledanden snabbfrågorna. De visste bland annat att ljud mäts i decibel, Davidsstjärnan är en symbol i judendomen och att sauna betyder bastu på svenska. 5-0-ledning efter första momentet.

Full pott

I A och B-frågorna tog Ulricehamnseleverna sina första fyra poäng, men det gjorde även Hannes och Siri. Efter de fyra första momenten hade Molla skola full pott. Första missarna gjordes i Ja- och nejfrågorna, där Molla fick 8 av 10 poäng och Ulrikaskolan fick 9 poäng.

Vid klassens fråga knappade Ulrikaskolan in tre poäng, då de visste att det var fotbollsspelaren Luka Modric, utsedd till VM:s bästa spelare, som det frågades om. Det kunde inte Mollas elever. Ställningen 24-21.

Hög klass

I de tre första momenten efter paus blev det full pott för båda lagen. 36-33 var ställningen.

Inför de två sista momenten var domare Staffan Kulneff djupt imponerad av båda lagen. Han trodde inte att han varit med om en så bra match tidigare.

Molla skola var helt suveräna i den andra omgången av snabbfrågorna. Hannes och Siri slog till med 4-0

Inför det avslutande momentet stegen, där eleverna väljer svårighetsgrad, ledde Molla med 40-33, sju poängs ledning.

Taktiska elever

Man sökte ett land – Norge. Ulricehamnarna svarade rätt på 8-poängsnivån. Men Hannes Esbjörnsson och Siri Mollmyr var taktiska och väntade tills 4-poängsnivån innan de klippte till med det rätta svaret Norge.

Slutställningen blev 44-41 till Molla skola som är klara för semifinal.

Hannes var så tagen av stundens allvar att han inte fick fram några ord efter matchen, men det fick Siri.

– Det var jättepirrigt. Det här är helt sjukt, sa hon.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.