Nelly och Thailand jagar VM-biljett

Innebandy

Alingsåstjejen Nelly Johansson befinner sig just nu i Bangkok.
Anledningen är att hon ska VM–kvala tillsammans med det thailändska landslaget.

Totalt åtta lag slåss om fyra platser till mästerskapet. Thailand spelar i en grupp med Australien, Filippinerna och Nya Zeeland.
– Spontant tror jag att Australien är favorit till gruppsegern, men bakom dom ska vi ha en bra chans att knipa andraplatsen. Filippinerna har vi mött i en träningsmatch och den vann vi, säger Nelly Johansson.  

Nelly anlände till Bangkok för ett par dagar sedan, och det har varit ett fullspäckat schema för henne och lagkompisarna.
– Vi kör två pass om dagen, och i början tryckte vi på rätt så tufft. Nu har vi släppt lite på träningen och nöter mer detaljer i spelet, som exempelvis fem mot fyra-spel, berättar Nelly.  

Hur har det känts för egen del under uppladdningen?
– Jo, men helt okej. Jag är fortfarande väldigt trött, och har nog inte anpassat mig efter flygresan än. Men det blir bättre och bättre. När vi har tränat klart orkar man inte så mycket mer än att äta och sova (skratt).

Är ni ett bättre lag nu än tidigare?
– Vi har fått in några nya spelare och det tar ju ett tag att spela in dom nya, men känslan är att vi alla fall inte är sämre.

Hur är det med din egen form?
– Jo, men det känns helt okej.

Med tanke på att det gått tungt för er (IBK Alingsås) i seriespelet, är det skönt att få lite miljöombyte?
– Absolut. Vi har sedan skadan på Sandra (Knookala) inte alls fått det att stämma. Hon betyder mycket för vårt lag, inget snack om det.

”Otroligt kul”

Thailand inleder kvalspelet med match mot Nya Zeeland på söndag, och fortsätter sedan med matcher mot Australien och Filippinerna. Om Thailand vinner gruppen, alternativt slutar tvåa och vinner semifinalen, väntar VM i Schweiz 7-15 december.
– Det skulle vara otroligt kul att få spela ett VM till, hälsar en taggad Nelly Johansson.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.