Foto: Bo L Gunnarsson
NOSTALGI. Alingsås teaterförenings första arrangemang på Palladium för i år är en nostalgisk föreställning med det här gänget; Jan-Olof Jonsson, Cecilia Kyllinge, Solveig Bergqvist Larsson och Anders Larm.

Nostalgisk och framtidsblickande teatervår

Alingsås

50- och 60-talsnostalgi, dans och nyskriven musik – allt detta återfinns i Alingsås teaterförenings vårprogram.

En teaterresa till Skövde stadsteater, där föreställningen Det bästa från Björn & Benny sätts upp, inleder Alingsås teaterförenings vårsäsong nästa lördag.

För den som hellre tar del av scenkonst på hemmaplan ges sedan flera chanser under våren.

Först ut att spelas på Palladiums scen, den 6 februari, är föreställningen Säg Algots det räcker. I denna fristående uppföljare till nostalgiföreställningar som Ta’t lugnt, ta en Toy, Tag det rätta, ta Cloetta, lotsas publiken genom 50- och 60-talens glittrande nostalgiminnen och ett pärlband av slagdängor.

Lite längre fram i februari gästas Palladium av Danskompaniet Spinn, vars besök är ett av de önskeprojekt som genomförs i samband med Alingsås 400-årsjubileum. På scen står Emilia Wärff och Malin Rönnerman, som i en slingrande asymmetrisk duett bjuder publiken på kurvor, linjer, bågar, avstånd och möten. Medverkar gör även Spinns dansare Aloun Marchal, som leker med rullstolen och med våra föreställningar om vad den är och hur den används.

I mars månad sker ett kärt återbesök. Då gästar 1 2 3 Schtunk Alingsås med Ett urtaget hjärta, ett nyskrivet teaterspel i två akter om genier och relationer kryddat med 1 2 3 Schtunks nyskrivna musik.

I april månad inleds Framtidsveckan, och i samband med det sätts föreställningen Nationalparken upp på Palladium. Här tas publiken med in i byalagsgubbarnas, skogsmaskinernas och de mjuka mossbäddarnas land. 

Längre fram i april månad är det dags för eftermiddagsunderhållning på Palladium. För den står Maria Pihl och Per Johansson, som bjuder på tangosånger.

Avslutar teatervåren, den 3 maj, gör Masthuggsteatern som spelar föreställningen Lite vatten med gurka på Palladium. Föreställningen riktar sig till barn från sex år, och ges i samarrangemang med Alingsås kulturhus.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.