Överenskommelsen

Alingsås

Det är med lättnad man får höra 124 dagar efter valet att de nu kunnat samla sig till en överenskommelse. Vi verkar få en ny regering äntligen, med Stefan Löfven som statsminister.

Som socialdemokrat är jag inte glad över vissa punkter i överenskommelsen. Dessa känns för mig som socialdemokrat, jag är inte glad, men samtidigt vet jag att i denna omöjliga situation som var fanns två val. Ett nytt kostsamt extraval som skulle kosta 400 miljoner, det skulle göra saker sämre för Sverige vi har redan en budget som skär ner och stramar åt i välfärden. Det minsta vi skulle behöva är då att man hade tvingats lägga 400 miljoner på ett val.

Alternativ två hade varit en regering som hade blivit beroende av SD. Hade det blivit bra eller hade det slutat illa? Sverigedemokraterna är ett parti som bildades år 1988 av personer som varit verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer. 

Något som SD är snabba med att göra är att peka på andra partiers mörka historia, historier som partierna lärde sig av. SD bildades efter kriget med vetskapen om vad som hade skett. Varför hade Sverigedemokraterna inte lärt sig av historien? Att beskylla Sverigedemokraterna i dag för att vara nazister är fel men det är även fel att beskylla V för att fortfarande vara kommunister. SD är inga nazister och V är inga kommunister.

Om vi ska prata om Alingsås så har det varit en hel del pajkastning på varandra från partierna. AT har fyllts upp av dessa pajkastningar. Det Alingsås behöver är ingen smutskastning utan att partierna kan lyssna på varandra och komma överens på ett bra sätt.

Att man inte vill samarbeta med SD är en sak men lyssna på dom, de är ett parti med sina medlemmar, sina väljare. De finns i Alingsås, de har blivit demokratiska valda som ni andra.

Nu hoppas jag som skattebetalare och kommuninvånare, att detta året kommer att bli ett bra år och att vår kommun Alingsås kommer innehålla samförstånd mellan partierna och en vilja att arbeta tillsammans för ett bättre Alingsås.

  • Linda V
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.