Foto: JOHAN HALLBERG
De båda pumparna i avloppspumpstationen i Skår havererade i början av veckan.

Pumpstationen i Skår åter i drift

Alingsås

Den havererade pumpstationen i Skår är åter i drift – lösningen är dock bara provisorisk.

Det var i början av veckan som avfallspumpstationen i Skår havererade och fick tas ur bruk. Under onsdagskvällen monterades dock en ny pump på plats och stationen kunde åter tas i bruk. Enligt kommunen handlar det om en provisorisk lösning som nu har kommit på plats i väntan på en permanent lösning.

Pumpstationen i Skår pumpar avloppsvatten från Skår och Simmenäs in till reningsverket i Alingsås. I samband med veckans haveri uppmanade kommunen de boende i området att vara sparsamma med vatten. Det är en uppmaning som nu har upphört i och med att felet är åtgärdat och pumpstationen åter är i drift.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.