FOTO: Jenny Schagerlind
BLIR DET FINAL? I eftermiddag är det semifinal i Vi i Femman mellan Molla skola från Herrljunga kommun och Myråsskolan 5 Koppar från Borås kommun.

Semifinaldags för Molla skola

Molla

I eftermiddag är det dags för semifinal i Vi i Femman. Molla skola, representerade av Siri Mollmyr och Hannes Esbjörnsson, tar sig än Myråsskolan 5 Koppar från Borås kommun. Det kommer att bli en spännande match!

Molla skolas har bara fem elever i årskurs 5. Det är minimiantalet för att få vara med i tävlingen Vi i Femman. Men trots att eleverna är så få finns massor av kunskap i klassen. Det bevisade de i kvartsfinalen mot Ulrikaskolan från Ulricehamn, som Mollaeleverna vann med 44-41.

Höga poäng

Siri Mollmyr och Hannes Esbjörnsson var superduktiga och mycket snabba på knappen när det gällde snabbfrågorna. Av de totalt 10 snabbfrågorna tog de hela nio poäng. Enastående bra.

Kvartsfinalmotståndarna var också duktiga, så det blev en match där båda lagen fick höga poäng, men hela tiden var det Molla som var i ledningen. Inför den avslutande frågan var Siri och Hannes taktiska och valde en lägre svårighetsgrad för att säkra segern.

Den rutinerade domaren Staffan Kulneff, som varit med om många matcher i P4 Sjuhärads Vi i Femman genom årens lopp, sa till och med att han inte trodde sig ha varit med om en så bra match tidigare! Ett bra betyg till båda lagen.

Inför kvartsfinalen sa Siri och Hannes till AT att de laddar med att titta på Lilla Aktuellt och ha nutidskryss.

”Vi är en väldigt allmänbildad klass”, sa Hannes Esbjörnsson.

Favoritämnena är sport, musik, fantasykaraktärer och nordisk mytologi.

Vi får se vilken typ av frågor som ställs i dagens semifínal mot Myråsskolan.

Hela Herrljunga kommun håller i alla fall tummarna för att Molla skola ska vinna och gå till final.

Semifinalen startar klockan 17.00 och sänds i P4 Sjuhärad

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.