• Foto: STINA BENGTSSON
  ÅRETS LÄSARBILD 2018. Tuva badar sina smutsiga sommarfötter.
 • Foto: LINN ANDERSSON
  GOD TVÅA. Se det stora i det lilla.
 • Foto: BIRGITTA LINDBERG PALMGREN
  DELAD TREA. Månskensserenad.
 • Foto: MADELEINE SÖYLAND
  DELAD TREA. Dimmigt Nolhaga.

Sommarminne i Årets läsarbild

Alingsås

Bilderna med sommarminnen fick flest röster i AT-läsarnas omröstning om Årets läsarbild 2018. Stina Bengtssons bild på dottern Tuva, som badar sina fötter, vann en överlägsen seger.

– Det trodde jag inte. Vad kul, utbrister Fåglumbon Stina Bengtsson när AT ringer och gratulerar.

Hennes junibild fick 137 av de 528 rösterna och vinner ett presentkort från JRA Datacenter. På andra plats kom julibilden, Linn Anderssons foto av en nyckelpiga i en blommande buske, med 65 röster. Resten av rösterna fördelades på övriga tio bilder som blev utsedda till månadens läsarbild under fjolåret.

Blir glada

– De andra bilderna var superbra alltihopa. Det annor­lunda med min bild var att det inte var ett naturmotiv, säger Stina Bengtsson och tillägger:

– Kanske är också en anledning till att rösta på den, att man längtar till sommaren.

Hon själv har märkt att de som ser bilden blir glada av den. Lilla Tuvas somriga fotbad med krans på huvudet och skumbubblor i luften är verkligen en fin bild av svensk sommar.

Mycket skum

Bilden kom till när Tuva, då 1,5 år, var smutsig om fötterna och ville bada. Men det finns inget bad precis i närheten av hemmet så mamma Stina föreslog att hon skulle bada fötterna i baljan.

– Då tänkte jag att jag kan ta ett foto och så hällde jag i mycket skum i vattnet för att det skulle bli bra på bilden, berättar hon.

 • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.