• Foto: Länsförsäkringar Älvsborg
    MOTTOG STIPENDIET. Pyttelitens ridklubbs Vera Raneskog, Astrid Sjölin och Gustav Sjölin mottog stipendium och diplom från Länsförsäkringar Älvsborg.
  • Foto: Länsförsäkringar Älvsborg
    GLADA. Representanter från Alingsås Drill och Dans var glada över att få motta stipendium och diplom. Fr.vä: Lisa Sjöblom, Linda Friskopp, Hanna Svantesson och Alva Linusson. Längst fram syns Wilma Larsson.

Stipendier till lokala föreningar

Vårgårda/alingsås

Pyttelitens ridklubb och Alingsås Drill och Dans har båda tilldelats Länsförsäkringar Älvsborgs stiupdeium Lovande förebilder om 10 000 kronor.
– Det betyder jättemycket för oss, säger Pyttelitens ridklubbs ordförande Ulrika Sjölin

Med stipendiet Lovande förebilder vill Länsförsäkringar Älvsborg bidra till en positiv samhällsutveckling för barn och ungdomar, och vänder sig därför till föreningar som jobbar för att motverka droganvändning, öka livskvaliteten och motverka utanförskap.

Jämställdhetsfokus

I år har särskilt fokus
legat på föreningar som arbetar för ökad jämställdhet när det kommit till att utse vinnarna av stipendiet.

Några dagar innan jul fick representanter från Pytte­litens ridklubb och Alingsås Drill och Dans motta sina stipendier och diplom från Länsförsäkringar Älvsborg. För Pytteliten ridklubbs del lyder motiveringen:

”Föreningen får priset för sitt arbete med en inkluderande verksamhet för de allra minsta. Särskilt uppskattar vi föreningens upplägg med låneutrustning till medlemmarna, då ridning kan vara en kostsam idrott. Helt i linje med vår tanke om jämställd idrott”.

– Det betyder jättemycket för oss. Just den nomineringen känns väldigt bra. Vårt mål är ju just att nå ut till de små barnen, och att ge alla möjligheten att kunna rida. Det är det vi kämpar för hela
tiden med mycket ideellt arbete, så det här stipendiet gör verkligen skillnad, säger Ulrika Sjölin, Pyttelitens ridklubbs ordförande.

”Alla är välkomna”

Alingsås Drill och Dans får sitt stipendium med motiveringen: 

”Föreningen får priset för sitt arbete med en helt öppen verksamhet, dit alla är välkomna oavsett förutsättningar. Här ligger fokus på träningen och utvecklingen och inte på prestation och tävling. Föreningen ställer höga krav på sina ledare, vilket vi uppmuntrar”.

– Dels betyder stipendiet mycket som uppmuntran för vårt arbete, dels betyder det mycket ekonomiskt eftersom vi är en såpass liten förening, säger Lisa Sjöblom, ordförande i Alingsås Drill och Dans.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.