Svar till IKA om Savannen

Alingsås

Märkligt hur man läser en text.
Jag skrev.
Citat
det man skymtar emellanåt är någon sportutövning ihop med en oklar uppställningsplats för husbilar
Slut citat

I det inryms utan tvivel både skateboardåkande (som utförs i den skatepark i utkanten) samt fotboll. Man får förutsätta den nybyggda skateparken får finnas kvar då det finns gott om utrymme för bostäder, eller annat. Kanske kan det finnas en fotbollsplan kvar, eller också får det möjligen utövas på annan plats i närheten? Mig veterligen är området flera gånger större än där man idag utövar fotboll.

Vidare är det intressant att höghus nämns. Vad får dig att förutsätta en sådan sak?
Det står lika tydligt att bostäder, vilka de än må vara, kanske inte gör sig bäst där, men att det idag varken skulle göra till eller från.

Huruvida det skulle vara ”höghus” och vad som definierar ”höghus” är en vidare diskussion. Hur definierar du höghus och vad får dig att tro att det är just det jag refererar till i avseende ”bostäder” ?

Det vore trevligt med en nyanserad debatt och inte insinuationer.
Savannen idag är inte ett grönområde, hur man än vrider och vänder på det. Det är en gigantiskt gräsmatta i en av de absolut mest centrala platserna i Alingsås.
Det finns definitivt utrymme för annat där, och som sagt – det är inte sagt att det ska vara bostäder.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.