Foto: JÖRGEN BJÖRME

Sverige säkrade fortsatt VM-kval

Futsal

Vid vinst mot Malta skulle Sverige säkra spel i nästa VM-kvalomgång.
Och visst blev det seger, sedan svenskarna vunnit med klara 5–1.

Malta var på förhand det klart svagaste motståndet i fyrlagsgruppen som gör upp i Estrad och efter första halvlek syntes det också på resultattavlan då Sverige var i ledning med klara 3–0.

I den halvleken var klasskillnaden så stor som man på förhand hade trott och Malta hade ett berg att bestiga inför andra halvlek.

Där kunde man reducera men bara en gång. Sverige säkrade segern med mål till 5–1, ett riktigt snyggt sådant dessutom där bollen gick hela vägen från målvakten Christopher Solberg ända fram till Nima Kadivar som fick öppet mål.

Vinsten innebar att Sverige redan nu är klara för vidare VM-kval, main round, då man blir som sämst grupptvåa. Nu väntar en dags spelledigt innan en benhård fajt med Belgien om vem som ska ta hem gruppen, den matchen går på lördag.

– Det kanske inte är den bästa insatsen men det räckte för att vi skulle ta oss vidare. Vi skulle ha tre poäng idag. Mål nummer ett när vi kom hit till Alingsås var att ta oss vidare, men nu ska vi vinna gruppen också, säger tvåmålsskytten Mattin Najafi.

– Jag är nöjd med min insats, det var mina två första tävlingsmål. En bra arbetsinsats och även om jag slog bort några onödiga passningar så hör det till när man går ner i tempo som vi gjorde i andra halvlek. Överlag är jag nöjd.

Den förra Vårgårda-spelaren är lite av en nykomling i laget men visar redan att han kan bli en viktig kugge för blågult.

– Tycker mina insatser både här i kvalet och i Nordic Cup senast är bra. Vår tränare Matija Dulvat säger till mig att inte tänka så mycket, inte vara som en robot utan bara gå in och göra det jag är bra på.

Najafi tror och hoppas på en härlig kuliss när Sverige och Belgien gör upp på lördag.

– Det kommer bli stöd från både Borås och Alingsås (haha)! Jag hoppas så många som möjligt kommer och stöttar oss, vi ska göra så gott vi kan för att vinna den matchen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.