COMEBACK. Team Alingsås James Blomgren har anledning att skratta igen.

Tillbaka med besked

Bowling

Team Alingsås James Blomgren är tillbaka efter skadan som hållit honom borta från spel i drygt två månader.
I helgen stundar finalspel i AIK International Tournament för 31-åringen.
– Gött att vara tillbaka, säger han.

– Jag skulle nog säga att jag är i 80-procentig form. Trots det tycker jag ändå att det känns rätt så skapligt. När jag var på vårdcentralen hade jag 70 procent kvar av styrkan i vänsterhanden men jag känner att den ökar successivt hela tiden, utvecklar Blomgren vidare.
Comebacken gjorde han i Stockholm när kvalspelet i AIK Tournament avgjordes.
– Inför den starten hade jag tre-fyra bowlingpass i kroppen och visste inte riktigt var jag stod. Men det kändes faktiskt helt okej där uppe och jag tog mig vidare till finalspelet som avgörs nu i helgen, berättar Blomgren.

På hemmaplan har han fortsatt sitt matchande i den pågående Potatismaran på Stures Bowling. Och även där har resultaten varit goda.
I totalen ligger han tvåa med 2 771 kägelpoäng inför den sista spelhelgen.
– Jag har ändå lirat tolv serier i maran och det är klart att det varit påfrestande för handen. Men totalt sett måste jag vara nöjd, säger han.

Noterbart är att klubbkompisen Mikael Roos toppar Potatismaran med 2916 poäng, och på tredje plats ligger Jens Sjöbohm, även han från Team Alingsås.
– Det ska väldigt mycket till om någon ska knuffa ner Micke från förstaplatsen. Jag skulle nog säga att det till 90 procents säkerhet är klart att han tar hem tävlingen. Roos har verkligen presterat en stabil bowling, med en 300-serie som russinet i kakan, berömmer James Blomgren, som inte lär dra vänsternäven i ett bord på ett bra tag framöver.
– Om jag blir frustrerad får jag välja högerhanden, säger han med ett skratt.

Team Alingsås inleder elitserien igen efter uppehållet den 19 januari när Falkenberg gästar Stures.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.