• Foto: MIKAEL SVENSSON
  • Foto: MIKAEL SVENSSON
  • Foto: MIKAEL SVENSSON
  • Foto: MIKAEL SVENSSON

Tung seger i första kvalmatchen

Fotboll

Sverige pallade för favorittrycket i första VM-kvalmatchen.
Armenien slogs tillbaka med 3–1 efter en insats som blev bättre och bättre.

Oddsen på att Kristian Legiec skulle kliva fram för blågult var inte jättehöga inför matchen. Och så småningom motsvarade fixstjärnan förväntningarna men inledningen för honom och Sverige var nervös.

Målvakten Robin Armandt fick kliva fram ett antal gånger mot kvicka Armenier som högg i omställningarna.

– Det blev en hel del att göra, shit. Mot slutet bombade dom på men det får man räkna med, man måste ha en målvakt som är på topp hela tiden i en sån här matchen. Det är tunga ben, svetten rinner och bollen flyger fram och tillbaka. Då måste man vara fokuserad, säger Armandt.

Tidigare nämnda Legiec klev in i handlingarna efter 14 minuter när han centralt i banan, på fin pass av Albert Hiseni, skickade in 1–0 lågt. 1.15 senare var det dags igen, den här gången stal Legiec bollen och rullade iskallt in tvåan.

Men Armenien skapade spänning inför andra halvlek när man i slutminuten reducerade och det var vidöppet inför andra. En andra halvlek där Sverige fick bättre ordning på både nerver och spel, vilket gjorde att 3–1 från Nima Kadivar var lika rättvist som logiskt.

Armenien mattades i andra men var aldrig ofarliga i omställningarna. Sverige var dock mer på tårna, vann de fysiska kamperna och kunde enklare reda ut det man fick emot sig.

– Vi visade hjärta idag. I första halvlek sitter inte spelet riktigt men vi gör våra mål ändå. Defensivt var det inte så bra, det var nervöst och vi satte pressen fel. Men det var perfekt i andra och till slut förtjänade vi att vinna matchen, säger Kristian Legiec som visade vägen offensivt inte bara med målen utan som det självklara anfallsnavet:

– Det är ofta jag som gör målen och vissa är bättre defensivt, vi har alla våra roller och jag ska göra poängen, så är det.

Mot slutet av matchen plockade Armenien ut målvakten i anfallen och jagade nya mål. Men Sverige, och inte minst Robin Armandt i mål, säkrade segern inför 1 148 åskådare i Estrad.

– Inramningen var fantastisk, det här var världsklass! Jättefint engagemang från publiken, dom var ju inte tysta en sekund (skratt). Det sa de andra i laget också, vilken underbar publik och härlig inramning det var.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.