Arkivbild

Två gripna för butiksinbrott

herrljunga

Två män greps av polis i Vedum natten till tisdagen, misstänkta för inbrott och stöld på Hemköp i Herrljunga. De anhölls sedan under dagen.

Det var vid 01.30-tiden som polisen fick larm från ett vaktbolag att det hade utlösts ett inbrottslarm till Hemköp på Parkgatan i Herrljunga. I övervakningskameran såg vaktbolaget två män lasta in saker i en mörk bil. Därefter lämnade de platsen.

Polispatruller skickades ut för att söka efter de misstänkta tjuvarna men utan att hitta varken dem eller bilen. Den mörka bilen och ett bra signalement på männen skickades ut till övriga polispatruller i området och efter en stund anträffade en patrull ett fordon i Vedum som stämde in på beskrivningen.

Bilen stoppades och kontrollerades. I den fanns männen som också stämde överens med signalementet från övervakningsbilderna och i bilen fanns tobaksvaror från inbrottet. Bilen är dessutom anmäld stulen.

De två männen, som är i 25-årsåldern och hemmahörande i Skaraborg, greps på platsen och en anmälan skrevs om inbrott på Hemköp och bilstöld. De misstänkta fördes till polisstationen i Alingsås där de förhördes under förmiddagen. Därefter har de anhållits.

Husrannsakan med mera kommer att genomföras så brottrubriceringen kan komma att justeras till fler gärningar, uppger polisen på sin hemsida.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.