Två häktade för fälgstölderna

Sollebrunn

Två män har häktats efter veckans stölder av fälgar från ett företag i Sollebrunn.
– Den ena erkänner och den andra förnekar, säger Hanna Granrud, åklagare, om männens inställning.

Det var vid 01-tiden på måndagen som polis fick larm om en pågående stöld av fälgar från ett återvinningsföretag strax utanför Sollebrunn. Stöldgodset packades in i en lastbil som därefter försvann vidare in mot Sollebrunn. När gärningsmännen förstod att de var upptäckta lämnade de lastbilen och flydde till fots. Med hjälp av hundpatrull hittade polis senare två män som då låg gömda i ett uthus.

Hittade 265 fälgar

De gripna männen, 19 och 22 år, begärdes i veckan häktade. I den lastbil som männen övergav i Sollebrunn fanns det, enligt åklagaren uppgifter, 265 fälgar till ett sammanlagt värde av närmare 40 000 kronor. I samband med häktningen erkände den yngre mannen sig skyldig till stöld. Den 22-årige mannen nekade dock till brott. Enligt uppgifter i häktningsprotokollet är han dock knuten till den övergivna lastbilen i och med att han på sig vid gripandet hade en nyckel till det övergivna fordonet.

Risk för ny brottslighet

Tingsrätten beslutade i veckan att de båda männen ska häktas på sannolika skäl misstänkta för stöld. Som skäl för häktningen anger tingsrätten risken för att de båda männen, vilka inte är svenska medborgare, håller sig undan lagföring. För den äldre mannen bedöms det även finnas risk för fortsatt brottslighet.

Tredje gärningsperson

Enligt vittnet som larmade polis om stölden ska det ha funnits ytterligare en gärningsperson på plats i samband med stölden. Polisens hundpatrull som larmades ut i samband med stölden fick också upp ett spår efter ytterligare en person, och hittade också kläder som personen slängt av sig efter vägen. Det ledde dock inte till något gripande. Åklagare Hanna Granrud vill med hänvisning till förundersökningssekretess inte kommentera utredningen ytterligare. Åtal mot de båda häktade männen ska vara väckt innan månadens slut.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.