Webb-TV: Vårgårda vinnare i Sparbanken Cup

Fotboll

Det blev inte tredje raka segern för Holmalund när populära Sparbanken Cup avgjordes.
Istället kunde Vårgårda ta tillbaka titeln från 2016 genom att slå uppstickarna i Östadkulle med 6–5.

Det var fyra divisioners skillnad när Vårgårda från division II och Östadkulle, kommande säsong i division VI, drabbade samman i Vårgårda Sporthall för att göra upp om bucklan i Sparbanken Cup 2019.

Vårgårda tog sig dit via seger mot regerande mästarna Holmalund i semifinalen, 4–2 slutade den matchen med 1–1 från straffarna. Östadkulle slog å sin sida ut turneringens andra succégäng från division VI, Stora Mellby, i sin semifinal. Zerdesht Saleh briljerade där för ÖSK som vann enkelt med 4–1.

Östadkulle tog sedan tillfället i akt att skaffa sig en liten buffert inför finalen genom att leda med 3–0 efter de sedvanliga handikappstraffarna, men den ledningen skulle inte vara nog den här kvällen.

Richard Wartmark höll sig framme för VIK redan efter ett par minuter för reducering 1–3 och jakten på ledning skulle fortsätta för mästarna från 2016. Inte ens en minut senare satt 2–3 från Hassan Najafi med lite tur då Najafi sköt en lagkamrat i ryggen och ställde Oscar Walting i Östadkulles mål.

Kvitteringen var ett faktum när Richard Wartmark återigen fick vandra inåt i banan och banka in 3–3 vid stolproten. Vårgårdas nyförvärv Samuel Rundqvist rullade behärskat in 4–3 därpå och finalen dominerades mer eller mindre totalt av VIK.

Hassan Najafi tog hand om en retur till 5–3 vilket gjorde ÖSK något mer desperata och framåt. Niklas Eriksson fick vara på alerten ett par gånger om och Marcus ”Slättås” Sjöstedt kunde också trycka dit 5–4 på frispark med några minuter kvar.

Men Albin Gashis nick till 6–4, fint framspelad av trollgubben Hassan Najafi, säkrade cuptiteln för Vårgårda då Östadkulles sista reducering kom med bara ett par sekunder kvar.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.