Pressbild: VEONEER

Veoneer bygger ny produktionshall

Vårgårda

Peab har fått uppdraget att bygga en ny produktionshall hall åt bilelektroniksäkerhetsföretaget Veoneer Sweden AB, underleverantör till fordonsindustrin. Det skriver Dagens Infrastruktur.

Veoneer, som knoppades av från Autoliv i juli 2018 och som arbetar bland annat med aktiva säkerhetsprodukter, ska bygga en hall för både produktionsytor och kontor på en yta av totalt 13 500 bruttoarea.

Det är byggföretaget Peab som fått uppdraget att bygga.

– Det är fantastiskt roligt att investera för framtida tillväxt, säger Daniel Åhlström, vd för Veoneer Sweden AB till Dagens Infrastruktur.

Den nya hallen kommer så småningom att innehålla produktion av bland annat kameror och radar för aktiv säkerhet i bilar. Uppdraget är en totalentreprenad i samverkansformen partnering.

– Vi ser fram emot att bygga åt Veoneer i Vårgårda och det är väldigt kul att man som företag satsar på att utöka verksamheten i Vårgårda kommun, säger Stefan Lindvert, arbetschef på Peab.

Hela projektet förväntas vara färdigt våren 2020.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.