Foto: Simon HastegŒård/BildbyråŒn

VIK-bekanting med i VM-kvaltruppen

Fotboll

Nu är det klart vilka spelare som svenska förbundskaptenen Matija Dulvat tar med sig till futsallandslagets VM-kval i Alingsås.
I truppen syns bland andra en lokalbekanting.

I slutet av januari är det dags för det svenska herrlandslaget i futsal att inta Estrad Alingsås när man möter Belgien, Malta och Armenien i VM-kvalets så kallade Preliminary Round.

På torsdagen släppte förbundskapten Matija Dulvat och assisterande förbundskapten Niclas Asp den trupp som kommer representera Sverige under kvalmatcherna.

– Vi har tänkt att vi vill ha det starkast möjliga lag sett till helheten hur spelarna fungerar ihop och hur deras individuella kvalitéer kompletterar varandra, säger Niclas Asp till AT-sporten.

– Tidigare erfarenheter har också vägt tungt vilket innebär att det inte är några debutanter med i truppen. Nu när det är tävlingsmatcher och Matija Dulvats första VM-kval med truppen så har vi siktat in oss på spelare som vi känner väl till sedan tidigare, fortsätter Asp.

I truppen som ni ser nedan, syns bland andra Mattin Najafi, som under säsongen som gick spelade för Vårgårda IK i division II.

– Han är relativt ny som futsalspelare men vi har följt honom och blivit imponerade av det vi sett. Därför gav vi honom chansen i Nordic Cup i Danmark i december, och där imponerade Mattin stort på oss. Han tog verkligen chansen, en kraftfull spelare med bra fysik och fina offensiva kvalitéer, säger Asp om Najafis plats i VM-kvalet.

Den svenska truppen:

Christopher Solberg, IFK Göteborg Futsal
Robin Armandt, IFK Uddevalla
Viktor Jansson, IFK Uddevalla

Mattin Atai Najafi, Borås AIK
Nima Kadivar, IFK Göteborg Futsal
Simon Chekroun, IFK Göteborg Futsal
Carl Lext, Skoftebyns IF
Emilio Rossi, IFK Uddevalla
Albert Hiseni, IFK Uddevalla
Kristian Legiec, IFK Uddevalla                  
Petrit Zhubi, IFK Uddevalla
Fehim Smajlovic, IFK Uddevalla
Mahmoud Abed-Al-Mouti, IFK Uddevalla
Fredrik Söderqvist, IFK Uddevalla
Fredrik Johnsson, Örebro Futsal Club

Läs mycket mer om VM-kvaltruppen som spelar i Alingsås, i lördagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.