Foto: JOHAN HALLBERG
Ett återkommande problem. Återigen har någon roat sig med att köra bil på gräsytorna i Nolhaga park.

Vill få stopp på buskörningar i Nolhaga

Alingsås

Återigen har bilförare roat sig med att köra på gräsytor i Nolhaga – kommunen ser nu över möjligheterna att komma till rätta med problemen.

Under årens lopp har det varit ett återkommande problem med bilister som kör ut och sladdar på gräsytor i Nolhaga. Under jul- och nyårshelgen var det dags igen.

På gräsmattan som ligger mellan lekplatsen och Nolhaga allé vittnar hjulspår om en eller flera bilar varit där och kört.

– Det är lika tråkigt varje gång det händer, vi har sett det här flera gånger förut, säger Mikael Bank, parkmästare i Alingsås kommun.

Har tröttnat

Från kommunens sida har man nu tröttnar på de allt för frekventa bilåkningen på grönytorna. Nu är planen att komma till rätta med problemet en gång för alla.

– Vår avsikt är att sätta upp smidesstolpar utmed vägen, samma typ av stolpar som sitter i rondellen utanför Nolhaga slott, säger Bank.

Några tvärliggare, eller hängande kättingar, mellan stolparna blir det troligtvis inte.

– Nej, vi får sätta stolparna så tätt att det blir svårt att köra ut på gräset, säger Mikael Bank.

De skador som nu har orsakats på gräsmattan vid lekplatsen går inte att göra så mycket åt med tanke på årstiden och väderläget. Istället blir det så att gräsmattan får ”självläka” framåt vårkanten.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.