Foto. MIKAEL SVENSSON

Vill ge tillbaka till VIK

Fotboll

Mohammed Abdulrahman förblir Vårgårda IK trogen.
Ett nytt tvåårsavtal är tecknat för ”Mommo” som vill ge tillbaka till en förening som ställt upp för honom.

Mohammed Abdulrahman, eller helt enkelt ”Mommo” som han kallas, kom till Vårgårda IK för två år sedan. Första säsongen blev succé, den andra lite mer skadeförföljd men nu hoppas han på mer framgång i VIK-tröjan.
– Det är inte så konstigt att man stannar i en förening man trivs i. Så har det varit i Vårgårda. Det har funnits tankar om jag ska spela alls den här säsongen men till slut började jag träna med VIK och jag tycker mycket ser intressant ut, annorlunda, och så stannar Tobbe (Tobias Edenvik) som tränare vilket jag tycker känns väldigt bra, säger ”Mommo” till AT-sporten.
– Vårgårdas största problem är geografin, man ligger där man ligger och det är inte lätt att värva spelare då. Men i övrigt är det en fantastisk klubb med drömmar och målsättningar som jag gärna vill vara med på.

Abdulrahman säger att han känner en stor tacksamhet gentemot Vårgårda och att det är en nyckelfaktor i att han kör på.
– Vårgårda har alltid ställt upp för mig, ända sedan jag kom och behövde en klubb att spela i. Här fick jag chansen och omsorgen och då känns det helt rätt att ge tillbaka. Det handlar om tacksamhet för det dom gjort för mig i två års tid och jag känner att ska jag spela fotboll ska det vara i Vårgårda.
Har du blivit en Vårgårda-kille helt enkelt?
– Jo men lite grann kan man kanske säga det. Det är den där ständiga balansen, trivs man bra så ger man mer för laget. Vårgårda är ett litet samhälle med goa gubbar och damer runtom som sprider glädje, då vill jag göra mitt genom att ge tillbaka till den glädjen. Som spelare lever man för belöningen man får tillbaka och då blir man ännu mer sugen.

”Mommo” har spel på högre nivå med bland andra Gais på sitt CV och skulle gärna spela division I igen, men då bara med ett lag.
– Jag fyller 30 i år och känner lite att det det inte finns mycket mer kvar att göra. Det är klart man kan spela i division I men då bara med Vårgårda. Jag är inte sugen på att göra det med någon annan klubb. Det är en diskret men satt målsättning för mig, att kanske få skriva historia med Vårgårda och spela i ettan.

Nu när Albinot Rexhepi lämnat för FC Trollhättan läggs än mer ansvar på dina axlar. Hur känner du inför det?
– Den största frågan för mig är om jag kommer hålla mig frisk. Min stora målsättning är att hålla en hel säsong. Gör jag det så tvekar jag inte på mig själv och mina kvalitéer, även om en del såklart också beror på lagets kvalitet.
– Men utifrån att ta mer ansvar ser jag inga bekymmer. Mitt största ansvar kommer vara att hålla mig frisk. Är jag det, bra tränad och i form, eller bara halvform (skratt), så kommer det inte vara något problem.
Känner du dig frisk nu?
– Ja nu är jag det! Det är därför det är viktigt för mig att få en bra försäsong i kroppen som gör att jag klarar hela året. Jag hade som sagt tyckt det varit roligt att skriva lite historia med Vårgårda och laget ser intressant ut. Det är många viktiga spelare kvar och kan vi plocka in ett par starka kort till kommer vi vara starka.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.