Arkivbild: Kristin Björkäng / SR

I dag gäller det för Molla

herrljunga

Siri Mollmyr från Molla skola berättar om känslorna inför sjuhäradsfinalen av Vi i femman. Hon tävlar tillsammans med klasskamraten Hannes Esbjörnsson. Finalen sänds i P4 Sjuhärad i eftermiddag kl. 17.00.

Hur känns det?

– Jättenervöst!

Hur har ni laddat?

– Vi har repeterat frågorna i nutidskrysset för de senaste veckorna.

Har ni något hemligt vapen?

– Nej, vi kör samma taktik som tidigare; att våga chansa lite. Så fort det dyker upp ett svar i huvudet på snabbfrågorna trycker vi.

Är du själv förvånad över att det har gått så bra?

– Ja, jag är ganska förvånad. Det är många på skolan och här i byn som har sagt grattis till oss.

Kul! Är det något misstag hittills som du grämer dig över, då?

– Nja, inte misstag direkt… Men på Stegen nu i semifinalen kom jag på svaret till slut, fast då hade det andra laget redan hunnit trycka. Och en av snabbfrågorna kunde jag egentligen men svaret bara försvann, vad pigan i Emil i Lönneberga heter.

Vad vet ni om era finalmotståndare från Sätila skola i Mark?

– Jag vet inte så mycket, men Hannes har lyssnat på deras matcher och säger att de är bra. Vi har nog ändå en hyfsad chans att slå dem.

Vad skulle en seger betyda för er?

– Det skulle betyda jättemycket. Men jag skulle inte bli jätteledsen om vi förlorade heller. Jag är nöjd och stolt över det vi har gjort hittills.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.